5.0
powered by Google
js_loader

Hoe werkt een spray tan?

Hoe werkt een spray tan nu precies?

Met een speciaal apparaat wordt de spray tan lotion met DHA (gemaakt van een natuurlijk ingrediënt) verneveld op je huid. Je hebt direct een egaal bruine huid. Dit wordt gedaan door een daarvoor opgeleide, gespecialiseerde, professionele spraytan technician. Een behandeling zelf duurt maar zo’n 10-15 minuten. Maar omdat de spray tan technician tijd nodig heeft om alles te installeren, houden wij totaal 30 minuten aan.

Dat je zo snel mooi, egaal bruin wordt, komt door het gebruik van DHA in de spraytan lotions. Deze werkzame stof DHA (dihydroxyacetone) is een ketose-suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid, waar zich dode, droge huidcellen bevinden. Door die reactie ontstaat binnen korte tijd een stralende bruine kleur op de huid. DHA is niet gevaarlijk of ongezond.DHA is een afgeleide van suiker die gewonnen word uit druiven, suikerriet of suikerbieten. DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. Spray tanning met DHA word onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse huidkankerorganisatie, de Amerikaanse medischevereniging, de Amerikaanse dermatologische academie en de Amerikaanse kankervereniging. Je wordt bruin zonder de schadelijke UV-straling van de zon of zonnebank. Je loopt geen gevaar op het risico van huidkanker, huidverbranding, cel veroudering en rimpels. De lotion die Pro Spray Tanning gebruikt kleurt mooi, natuurlijk bruin op je eigen huid.

Hoe lang blijft het zitten?

Het blijft 6 tot 10 dagen zitten. Afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en nabehandeling. De meeste klanten herhalen de behandeling na 14 – 21 dagen voor een langdurig bruin effect. De oude tan moet eerst wel helemaal weg gescrubt zijn!  Je ziet direct resultaat. De lotion heeft wel enige tijd nodig om te kunnen ontwikkelen. De inwerktijd bedraagt zo’n 8 uur. In die tijd raden we je aan niet te douchen, zwemmen of intensief te sporten. Hierdoor geef je de spraytan lotion de tijd zich optimaal te ontwikkelen. Door je huid na te behandelen met het speciale huidverzorgingsproduct de Tanextender, zal je zo lang mogelijk kunnen genieten van je spraytan teint.

Zonnen na een spraytan behandeling mag. Wij raden wel aan om de spraytan lotion eerst goed in te laten trekken in je huid (zie inwerktijd) en je te beschermen tegen de UV- straling van de zon door gebruik te maken van een bij jouw huid passende beschermingsfactor, want de spray tan beschermt je niet tegen de UV-stralen. De eerste 24 uur na de spray tan behandeling is je huid nog wat gevoelig voor de zon, dus vermijdt ‘bakken’ in de zon.

Het is normaal dat je spraytan teint vervaagt, net als een door de zon gebruinde huid. Op dezelfde wijze verdwijnt ook een spraytan behandeling. Dit is een natuurlijk proces, doordat je huidcellen zich gemiddeld om de 7 dagen vernieuwen.

Zijn er mensen die beter geen spraytan behandeling kunnen ondergaan?

Voor alle zekerheid word een spraytan behandeling niet toegepast op mensen met psoriasis, Tinea versicolor, heftige eczeem, snij- of schaafwondjes. Ook wordt een spraytan behandeling niet toegepast tijdens of vlak na een antibioticakuur, chemo kuur of op een recentelijk (afgelopen 4 weken) zonverbrande huid. Als je last hebt van vitiligo, dan wordt een spraytan juist aangeraden! Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts of specialist voordat je een spraytan behandeling boekt.

Wat als je zwanger bent?
Als je zwanger bent voeren we voor de zekerheid een spray tanning niet uit in de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Daarna raden we je aan om toestemming te vragen aan je verloskundige of arts. Dit is wel zo handig omdat het per vrouw kan verschillen. Er zijn geen nadelige gevolgen bekend over gebruik van spray tanning tijdens de zwangerschap. Wel weten we dat zonnebanken en zonnen in de zon, uitgesloten is tijdens de zwangerschap vanwege schadelijke UV-straling en oververhitting.

Wat is het verschil tussen zelfbruinende producten uit de winkel & een spray tan?

Zelfbruinende producten die je kunt kopen in de winkel bevatten een DHA gehalte rond de 3 tot 5%. Het percentage van onze lotions ligt vele malen hoger, namelijk tussen de 6% en 10%! Hierdoor word je teint veel donkerder, ben je direct bruin en ben je verzekerd dat je geen rare strepen, vlekken of oneffenheden krijgt. Dit komt doordat de lotion handmatig verneveld word d.m.v. een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. Bij Pro spray tanning krijg je meteen, in één keer, het gewenste resultaat!

Is een Spray Tanning behandeling kankerverwekkend of schadelijk?

Nee! De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food en Drug Administration) Health Canada en de EU lidstaten. Sunless Tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse huidkankerorganisatie, de Amerikaanse Academie, de Amerikaanse Kankervereniging en de Amerikaanse medische vereniging.

Informatie over de producten

Pro spray tanning werkt alleen met de beste lotions van de hoogste kwaliteit, de zuiverste DHA (geworven uit natuurlijke producten met Eco certificaat), zonder schadelijke ingrediënten zoals parabenen. Zo kunnen we klanten op maat helpen, door voor elke huidtype een geschikte lotion te kiezen.

  • We hebben lotions die parfum vrij zijn (zodat huidirritatie/allergie niet gestimuleerd word)
  • Parabenen vrij (worden door sommige onderzoekers in verband gebracht met kanker)
  • We hebben lotions die alcohol vrij (kan de huid uitdrogen of een allergische reactie veroorzaken)
  • We hebben lotions die notenvrij zijn (ivm allergie voor noten)
  • Dierproef vrij

Ga jij binnenkort trouwen?

Bij Pro Spray Tanning begrijpen we dat je op je trouwdag niets minder dan perfectie nastreeft. Daarom hebben we speciale Bruids Tan arrangementen samengesteld om ervoor te zorgen dat je huid straalt met een prachtige gloed op deze bijzondere dag.

Trouwen Afbeelding 2

NIEUWS

Volg ons

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en acties via onze Instagram pagina.