Close
Boek een reservering

Een professionele spraytan behandeling!

Maak een afspraak: 06 28406525

Waarom je de juiste kleding moet dragen na een spray tan!

Door in Uncategorized met 0 Comments

Ja, kleding die je direct draagt na een spray tan heeft effect op het eindresultaat! Ik kan je nog zo mooi egaal spray tannen, maar als je de verkeerde kleding draagt, zal je tan niet egaal ontwikkelen. En helaas zie ik toch nog te vaak klanten met de verkeerde kleding de salon instappen: te strak, niet huid bedekkend, verkeerde stof, te bloot en te licht.

Waarom is de juiste kleding dan zo belangrijk?
Strakke kleding ( spijkerbroeken, leggins, strakke broeken en shirts) kan ervoor zorgen dat het resultaat vlekkering wordt of patronen (o.a. strak elastieken banden van broeken, spagetti/BH bandjes, sokken of stoffen met relief) achterlaat op de plekken waar de kleding te strak zit of wrijving veroorzaakt. Ook als het de huid niet bedekt op de plekken waar huid op huid contact veel voorkomt (ellebogen, oksels, binnenkant benen, bikinilijn, knieholtes) zorgt het ervoor dat de spray tan op die plekken afgeeft en zich dus ophoopt, wat oneffenheden geeft.

Strakke sokken met elastieke banden zorgen voor een afdruk, maar ook strakke schoenen, kunnen zorgen dat de print van je schoen zichtbaar blijft na het douchen. Draag bij droog weer slippertjes en bij regenachtig weer bedekkende losse schoenen, huid bedekkende (regen)kleding tegen opspattend water en een paraplu.

Verkeerde stoffen (synthetische stoffen) zorgen dat je huid niet goed kan ademen en sneller gaat zweten. Zweet is een vijand voor eens spray tan, omdat dit je spray tan aantast en dus vlekken geeft. Zweet je snel, houd dan rekening met de stoffen die je draagt en neem een GlowDry mee uit de salon. GlowDry kun je aanbrengen op de plekken waar je snel zweet, hiermee voorkom je dat het je tan aantast.

Ga je slapen met een spray tan dan adviseren we ook een losse pyjama broek, zodat de huid van je benen niet tegen elkaar komen of je hand (van jou of partner) niet op je blote benen komt, waardoor je bruine handpalmen krijgt.

De juiste kleding na een spray tan behandeling voldoet aan de volgende punten:

  • Donkere kleur
  • Loszittend
  • Bedekt alle kritieke punten (ellebogen, oksels, bikinilijn, binnenkant benen, knieholtes)
  • Ademend, dus geen volledig synthetische stoffen, maar stoffen met veel katoen of linnen en/of viscose
  • Niet te veel bloot, zodat het geen vlekken achterlaat op je bekleding
  • Volledig uitwasbaar is, dus bevat geen leer en nylon

In de salon verkopen we een spray tan outfit die aan bovenstaande eisen voldoet. Kijk in onze webshop voor of vraag in de salon naar de modieuze spray tan jumpsuit, waar je tan veilig in kan ontwikkelen en waarmee je je ook nog met een gerust hart kan vertonen in het openbaar of op je werk ;-).

Na de eerste douchebeurt kun je in principe je normale kleding weer aan. Houd alleen wel rekening dat je geen schurende kleding (beugel bh, ruwe stoffen) draagt, want dit schuurt de huid en dus ook je tan weg. Ook kleding waarin je snel en veel zweet (synthetische stoffen) zou je even niet moeten dragen, aangezien zweet je tan aantast.

Het kan soms overweldigend zijn met de vele dingen waar je rekening mee moet houden bij een spray tan, maar de meeste aandachtspunten die we meegeven voor een spray tan, zijn ook aandachtspunten waar je in je dagelijks leven eens bewust naar zou moeten kijken. Wat we op ons huid smeren en wat we dragen heeft nu eenmaal invloed op onze gezondheid! En veel wat we tegenwoordig gebruiken of dragen zet onze gezondheid onder grote druk!

Share This
Over de auteur
Annelies Allart-Pasterkamp

Annelies is eigenaar van Pro Spray Tanning. Graag helpt zij mensen om op een gezonde manier bruin te worden en promoot ze awareness voor een gezonde huid .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spray tan reserveringen of training reserveringen kunt u via whatsapp, via email of telefonisch maken! Voorkom teleurstelling reserveer op tijd! Sluiten