5.0
powered by Google
js_loader

Olievrije body scrub

Als voorbereiding op je spray tan behandeling moet je 24 uur van te voren scrubben met een olie vrije scrub. De scrub mag geen olie bevatten, omdat deze als een barriere werkt voor de spray tan. Door de olieachtige barriere op de huid kan de in de spray tan werkzame stof DHA (afgeleide van suikerriet of suikerbiet) niet / niet goed reageren met de aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) in de dode laag van het huidoppervlak. Waardoor het gewenste resultaat niet behaald wordt; een mooie egaal bruine kleur. Wat je niet wilt is dat je spray tan er vlekkerig uit gaat zien!

been

JA, maar hoe weet je nu of er olie in een scrub zit? 

Bij het lezen van een ingrediëntenlijst van een product, zakt vaak de moed je al in de schoenen. Al die moeilijke benamingen, geen idee wat het betekend en of het betekend dat er olie in zit. Zie je het woordje olie niet bij de ingrediënten staan, dan zou je kunnen denken dat je een scrub hebt welke geen olie bevat. Maar niks is minder waar, helaas zijn er zoveel meer benamingen voor ingrediënten die op basis van olie zijn.

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende ingrediënten die olie bevatten:

 

A.Avocado butter, avocado oil, almond oil, arachi-donic O.Ozokerit, OzokeriteOleic Acid Esters
C.Cocamidopropyl betaine ,carnauba and candelilla wax. Cocao butter,castor oil, canola oil, corn oil, coconut oil, cottonseed oil, Cetyl Dimethicone, Caprilic/Capric Esters, CetylPalmitate / OctylPalmitateCetylPalmitate, Ceresin,Cera microcristallina P.Paraffine, Petroleum jelly, Petrolatum,Liquid paraffin, palmitic,liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum,petrolatum liquid, petroleum oil, Perliquidum Polymer OilsPolyisobutene, Propoxylated Alcohols,PPG-3 Myristyl Ether, PPG-11 Stearyl EtherTriglyceride, Propylene, Epoxidized Palm Oil (UV cured coatings) Hydrated Palm GlyceridesOctylPalmitatePalm OilPalm Fruit Oil Palm Kernel Palm Kernel Oil Palm Stearine Palmate Palmitate,Palmitic Acid, Palmityl Alcohol PalmitoylOxostearamidePalmitoyl Tetrapeptide-3 PalmoleinSaponifiedElaeisGuineensis,Parrafinum-subliquidum,PVP/VA copolymeerPalm Kernel/ Palm Oil Kernel / Palm Fruit Oil PalmitylAlchohol,Propyl alchol/ Propanol Palmitic AcidPalm StearinePalmitoyloxostearamide / Palmitoyl tetrapeptide-3 SodiumKernelate
D.Decyl Oleate, Decyl Cocoate, Oleyl Oleate S.Silicone Oils, siliconen, Stearoxy Dimethicone,Sheabutter, Stearyl / Isocetyl Esters, Stearyl Stearate, Isocetyl Stearate, safflower oil, stearic acids, SodiumKernelateSodium Palm KernelateSodiumPalmate,
E.Eucerin(e),Ethylhexyl EstersEthylhexyl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Ethylhexanoate, Eucerit Microcrystalline wax, euganol V.Vaseline (semisolid),vetalcoholen,vetzuuresters
G.Glyceryl stearaat, Glyceryl Cocoate, Glycerine, Glycol Diester, Glycerine Tri-Isostearate, glycerol W.white mineral oilwhite oil, wassen/Wax, Micro Wax
H.hydroxyoctacosanyl hydroxy- stearate
J.Jojoba oil
I. Isoparaffin (C11-12-13-14) Isopropanol/Isopropyl alcohol Isopropyl EstersIsopropyl Myristate, Isopropyl Palmitate
L.Light Liquid Paraffin,Light Mineral Oil, Liquid, Paraffinum Subliquidum,lanoline (wolvet), lauriclinoleic acid

Het is dus lastig om snel te zien of een product wel of geen olie bevat.

Uit onderzoek onder mijn klanten naar welke scrub ze hadden gebruikt bleek het volgende:

– de meest gebruikte scrub door mijn klanten is de scrub van Rituals. Hoe heerlijk deze scrub ook is, deze bevat vele soorten oliën. En is dus niet geschikt voor een spray tan.

– daarna gebruikten veel klanten een huismerk scrub van Etos / Hema / Kruidvat. Ook deze scrubs bevatten olie. En dus ook niet geschikt voor een spray tan.

– Omdat veel klanten geen olie vrije scrub in de winkel konden vinden, hadden ze gescrubt met alleen een scrubhandschoen. Maar ze gaven aan dat ze toch graag een scrub erbij hadden gebruikt.

Het bedrag wat de meeste klanten aan een scrub uitgaven lag tussen de €5,- -€15,-.

Ja maar waar koop je een olie vrije scrub?!

Het vinden van een olie vrije scrub is lastig, dat heb ik ook zelf ondervonden toen ik voor de eerste keer een spray tan behandeling liet doen.

Ik kreeg toentertijd ook de voorbereidingshandelingen, met het verzoek je 24 uur van te voren te scrubben met een olievrije scrub. Ik ben bij alle drogisterijen (Etos, DA, Kruidvat, Trekpleister etc.) uit de omgeving langs geweest, maar geen olie vrije scrub te vinden. Bij de DA hadden ze een verfrissende scrub gel van LÓreal die volgens de verkoopster olie vrij moest zijn, maar helaas ook deze bevatte een afgeleide van coconot olie. Bij De tuinen, Kruidvat en DA vond ik wel scrubzout, maar ook hier waren oliën toegevoegd, o.a. om het een heerlijke geur te geven (essential oils/etherische olie) of als verzorgend bestanddeel (bv.arganolie). Ik ben ook gaan zoeken op internet. En een van de weinige olievrije scrubs die ik daar tegen kwam was de olievrije scrub van Lycon. Dit is een heerlijk ruikende scrub op suikerbasis. Hij smeert heerlijk over de huid en laat een zacht baby huidje achter. Maar deze scrub zit wel in een hogere prijsklasse, wat niet voor iedereen is weggelegd.  Nu hebben verschillende spray tan merken ook wel hun eigen merk scrub, maar ook deze liggen vaak in dezelfde prijsklasse als Lycon.

Ik wilde voorzien in de behoefte van mijn klanten om een olie vrije scrub aan te bieden in de prijsklasse  €5,- tot €15,-. En het is gelukt, ik kan nu een ‘betaalbare’olievrije scrub aanbieden. Een pot olievrije body scrubzout (500 gram) kost €9,95  en is te koop bij Pro Spray Tanning (ook online in de webshop van Pro Spray Tanning), en/of op de locatie in Apeldoorn bij Workshop Atelier Apeldoorn. De scrub heeft een fijne korrel en is te verkrijgen in de geur perzik en ook in een ongeparfumeerde versie. Het is voor je lichaam met uitzondering van je gezicht. Douche eerst 5 a 10 minuten, draai de kraan uit en doe een kleine hoeveelheid scrubzout op je scrubhandschoen en scrub je huid met lichte druk in ronddraaiende bewegingen. Spoel daarna je huid schoon en ervaar een baby zachte huid. En zo heb je de juiste basis voor je spray tan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga jij binnenkort trouwen?

Bij Pro Spray Tanning begrijpen we dat je op je trouwdag niets minder dan perfectie nastreeft. Daarom hebben we speciale Bruids Tan arrangementen samengesteld om ervoor te zorgen dat je huid straalt met een prachtige gloed op deze bijzondere dag.

Trouwen Afbeelding 2

Volg ons

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en acties via onze Instagram pagina.