5.0
powered by Google
js_loader

Red Light Therapie en Spray Tan: De Ultieme Schoonheidsbehandeling

In de wereld van schoonheid en welzijn zijn er voortdurend nieuwe behandelingen en technologieën die beloven onze huid te verjongen, te verbeteren en te verfraaien. Eén van de meest opvallende combinaties van recente tijd is die van red light therapie en spray tan. Maar wat maakt deze combinatie zo uniek en waarom zouden we er enthousiast over moeten zijn?

Wat is Red Light Therapie?

Red light therapie, ook bekend als low-level laser therapie (LLLT) of fotobiomodulatie, is een niet-invasieve behandeling waarbij lage niveaus van rood of nabij-infrarood licht op de huid worden gericht. Dit type therapie maakt gebruik van lichtemitterende diodes (LED’s) die rood licht uitstralen met een golflengte tussen ongeveer 630 en 850 nanometer. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat LED rood lichttherapie verschillende biologische reacties in de cellen kan stimuleren, die verschillende gunstige effecten kunnen hebben. Deze effecten zijn ondersteund door talrijke klinische studies en worden algemeen erkend in de wetenschappelijke gemeenschap. LED rood lichttherapie wordt daarom steeds meer gebruikt als een niet-invasieve en veilige behandelingsoptie voor een breed scala aan aandoeningen, variërend van huidproblemen tot chronische pijn. Te weinig licht in ons leven leidt tot vermoeidheid, slecht slapen, ontstekingen, spierafname, stress. Etc.

Voordelen van Red Light Therapie

 • Stimulatie van collageenproductie: Rood licht kan de activiteit van fibroblasten stimuleren, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen (elastine en hyaluronic acid) in de huid, wat resulteert in tot een verbeterde huidelasticiteit, stevigere huid, verminderde rimpels en een algehele verjonging van de huid.
 • Stimulatie van energie in de cellen: Mitochondriën zijn de energie producerende organellen in onze cellen. Rood licht kan de activiteit van mitochondriën stimuleren, waardoor de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de energiemolecule van de cel, wordt verhoogd. Dit kan de celstofwisseling verbeteren en het herstelproces versnellen. Het stimuleren van mitochondriën dmv rood licht kan leiden tot een verbeterde cel gezondheid, een verhoogde energieproductie, versneld (schade) herstel en een verbeterde weerstand tegen stress, wat allemaal gunstig is voor de algehele gezondheid en functioneren van het lichaam.
 • Verbeterde huidtextuur: Door de bevordering van celvernieuwing helpt red light therapie de huid er gladder en gezonder uit te laten zien; vermindering van donker kringen/ wallen onder ogen, verslapte huid verstevigen, het verminderen van pigmentatieproblemen bij zonneschaden, door de melanineproductie te reguleren en de verspreiding van donkere vlekken te verminderen etc.).
 • Verminderen van ontstekingen: Rood licht kan ontstekingsremmende cytokines vrijmaken en ontstekingsreacties verminderen. waardoor het kan helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontsteking in de huid, zoals bij acne, psoriasis, rosacea andere inflammatoire huidaandoeningen of ontstekingen dieper in de weefsels (o.a. artritis).
 • Verjonging: Het stimuleren van de huidcellen kan leiden tot een jeugdigere uitstraling en het verminderen van tekenen van veroudering. Door het verminderen van fijne lijntjes en rimpels van gezicht en handen, en het verbeteren van de algehele textuur van de huid.
 • Huidgenezing: LED rood licht kan de genezing van wonden versnellen door de bloedcirculatie te verbeteren en de productie van fibroblasten te stimuleren, die essentieel zijn voor de vorming van nieuw weefsel.
 • Verbeterde wondgenezing: Naast het bevorderen van de genezing van huidletsels, kan LED rood lichttherapie ook de genezing van interne wonden en weefsels versnellen, waardoor het nuttig is voor postoperatieve genezing en het herstel van blessures bij sporters.
 • Pijnverlichting: Door de vrijlating van endorfines en andere natuurlijke pijnstillende stoffen en het verbeteren van de bloedcirculatie kan LED rood lichttherapie pijn verminderen bij aandoeningen zoals artritis, spierpijn en gewrichtspijn, ontstekingen en andere soorten van chronische pijn.
 • Verhoogde doorbloeding: Rood licht kan de vasodilatatie bevorderen, wat resulteert in een verwijding van de bloedvaten. Dit kan de bloedcirculatie verbeteren, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de behandelde gebieden worden getransporteerd. Een betere doorbloeding is cruciaal voor een optimale gezondheid, (wond)genezing en het verminderen van ontsteking.
 • Stressvermindering: Sommige studies schrijven dat blootstelling aan rood licht kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gemoedstoestand, mogelijk door het stimuleren van de productie van endorfines.
 • Verbeterde slaapkwaliteit: Blootstelling aan rood licht kan helpen bij het reguleren van de biologische klok en het bevorderen van een gezonde slaap, wat belangrijk is voor het algehele welzijn.
 • Verbeterde cognitieve functie: Er is enig bewijs dat suggereert dat LED rood lichttherapie kan helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie, waaronder geheugen, concentratie en stemming.
 • Neuroprotectieve effecten: Er is bewijs dat suggereert dat rood licht neuroprotectieve effecten heeft, wat betekent dat het de gezondheid van zenuwcellen kan verbeteren en mogelijk gunstig kan zijn bij de behandeling van neurologische aandoeningen zoals beroertes en traumatisch hersenletsel.
 • Veiligheid en comfort: LED roodlichttherapie is niet-invasief en veroorzaakt geen schade aan de huid. Het is pijnvrij en veroorzaakt over het algemeen geen bijwerkingen, waardoor het een veilige en comfortabele behandelingsoptie is voor verschillende huidaandoeningen.

Deze voordelen laten zien dat LED rood lichttherapie een veelzijdige behandeling is die niet alleen gericht is op huidverbetering, maar ook op het algehele welzijn en de gezondheid van het lichaam. De effecten zijn ondersteund door talrijke klinische studies en worden algemeen erkend in de wetenschappelijke gemeenschap (zie lijst onderaan blog). LED rood lichttherapie wordt daarom steeds meer gebruikt als een niet-invasieve en veilige behandelingsoptie voor een breed scala aan aandoeningen, variërend van huidproblemen tot chronische pijn. Je hebt meerdere behandelingen nodig om huidverbetering te zien. Het is echter belangrijk op te merken dat individuele resultaten kunnen variëren en dat LED roodlichttherapie niet voor iedereen geschikt is.

Heeft een eenmalige red light therapie sessie dan wel zin?

Jazeker, zelfs een eenmalige sessie red light therapie kan al effect hebben op de huid, zoals een verbeterde textuur en een gezondere uitstraling. Bij de eerste sessie worden je cellen gelijk al gestimuleerd (o.a. de collageen productie). Natuurlijk worden meerdere sessies geprefereerd voor meer significante en langdurige resultaten, zoals ook geldt bij de meeste andere schoonheidsbehandelingen. Iets doen is altijd beter dan niets doen, omdat zelfs een eenmalige actie leidt tot een positieve verbeteringen.

Wat u kunt verwachten?

•        LED Lichttherapie is een pijnloze procedure, na de behandeling kunt u het een beetje warm hebben. 

•        Tijdens de RLT sessie kunt u een gevoel van warmte krijgen, alsof u in de zon zit.  De procedure vereist geen hersteltijd.

•        Doorgaans kunt u direct na de behandeling uw dagelijkse routine weer op pakken.

Voor wie is Red Light Therapie geschikt?

Red light therapie is over het algemeen geschikt voor de alle huidtypes en leeftijden. Het kan vooral gunstig zijn voor mensen die op zoek zijn naar huidverjonging, verbetering van de huidtextuur, vermindering van acne en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Voor wie is Red Light Therapie NIET geschikt?

Hoewel red light therapie over het algemeen veilig is, zijn er enkele uitzonderingen. In de volgende gevallen is red light therapie niet mogelijk of alleen met toestemming van de behandelend arts:

 • Mensen die lichtgevoelig zijn of medicatie/huidaandoening hebben die overgevoeligheid voor licht veroorzaken, zoals lupus of bepaalde lichtgevoelige vormen van eczeem hebben, moeten eerst het advies van een behandelend arts/dermatoloog inwinnen voordat ze red light therapie ondergaan.
 • Mensen met actieve huidinfecties, zoals een bacteriële, virale of schimmelinfectie, kunt u het beste LED-lichttherapie vermijden, totdat de infectie is verdwenen.
 • Gebruik van Isotretinoïne: (Accutane, Roaccutane) of andere soortgelijke medicatie · Gebruik van topische retinoïden: Tretinoïne (Retin-A, Retinol) alleen met goedkeuring van behandelend dermatoloog/huidarts. Moet een paar dagen voor- en na de RLT behandeling niet worden gebruikt.
 • Epilepsie of aanvalsstoornissen, alleen met toestemming van  behandelend arts
 • Auto-immuun- en stofwisselingsstoornissen, deze kunnen aanleiding geven tot door licht veroorzaakte huiduitslag. ·
 • Gebruik grote hoeveelheid St Janskruid (zie lichtgevoelig)
 • Open wonden, snijwonden of recente operaties in het behandelgebied, moeten wachten tot het genezen is en/of toestemming hebben van chirurg
 • Anti-atritische medicatie, alleen met toestemming van behandelend arts
 • Acute ontstekingsprocessen of huidaandoeningen,
 • Door licht veroorzaakte migraine,
 • Zwangere vrouwen. Bij Pro Spray Tanning geven wij geen red light therapie aan zwangere vrouwen.
 • Chemo therapie

De Unieke Combinatie met Spray Tan

Wat deze combinatie zo uniek maakt, is de synergie tussen de twee behandelingen. Terwijl red light therapie de huid verjongt, verbetert en ontstekingen vermindert, kan een spray tan de huid een gezonde, gebruinde gloed geven zonder de schadelijke effecten van UV-straling (beschadiging DNA van je huid). Het resultaat is een stralende huid die er jonger en gezonder uitziet, met een prachtige, natuurlijke kleur.

Conclusie

Red light therapie en spray tan vormen samen een krachtige duo-behandeling voor wie op zoek is naar een stralende, jeugdige huid. Met de voordelen van huidverjonging, verbetering van de huidtextuur en een natuurlijke bruine kleur, is deze combinatie een must-try voor iedereen die zijn schoonheidsroutine naar een hoger niveau wil tillen. Maar vergeet niet altijd eerst advies in te winnen bij een professional om te bepalen of deze behandelingen geschikt zijn voor jouw specifieke huidtype en conditie.

Boek hier je Redlight & spray tan behandeling!

Onderbouwende wetenschappelijke artikelen van voordelen rood licht therapie:

 1. Stimulatie van collageenproductie: Een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Lasers in Surgery and Medicine” (doi: 10.1002/lsm.20613) concludeerde dat LED rood lichttherapie de collageenproductie kan verhogen en daarmee de huidelasticiteit kan verbeteren, wat resulteert in een vermindering van rimpels en een algehele verjonging van de huid.
 2. Stimulatie van energie in de cellen: Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift “Photomedicine and Laser Surgery” (doi: 10.1089/pho.2006.2446) heeft aangetoond dat rood licht de activiteit van mitochondriën kan stimuleren, wat leidt tot een verhoogde productie van ATP en verbeterde celstofwisseling, wat gunstig is voor het herstelproces en de algehele gezondheid van de cellen.
 3. Verbeterde huidtextuur: Studies, zoals die gepubliceerd in “Dermatologic Surgery” (doi: 10.1111/j.1524-4725.2005.31725) hebben aangetoond dat rode lichttherapie de huidtextuur kan verbeteren door de celvernieuwing te bevorderen en pigmentatieproblemen te verminderen, waardoor de huid er gladder en gezonder uitziet.
 4. Vermindering van ontstekingen: Onderzoek gepubliceerd in “Journal of Investigative Dermatology” (doi: 10.1038/sj.jid.5700558) heeft aangetoond dat rood licht ontstekingsremmende effecten kan hebben door de vrijlating van ontstekingsremmende cytokines te bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de huid en dieper in de weefsels.
 5. Verjonging: Studies, waaronder die gepubliceerd in “Clinical Interventions in Aging” (doi: 10.2147/CIA.S27242), hebben aangetoond dat rood lichttherapie kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid er jeugdiger en gezonder uitziet.
 6. Huidgenezing: Artikel: Phototherapy with light emitting diodes: Treating a broad range of medical and aesthetic conditions in dermatology
 7. Verbeterde wondgenezing: Artikel: The use of low level light therapy in the treatment of androgenetic alopecia and female pattern hair loss
 8. Pijnverlichting: Artikel: Low-Level Light Therapy for Treatment of Pain
 9. Verhoogde doorbloeding: Artikel: Red Light Therapy for Peripheral Neuropathy: Does it Work?
 10. Stressvermindering: Artikel: The Effects of Red Light on Cognition and Sleep
 11. Verbeterde slaapkwaliteit: Artikel: Light therapy for sleep disorders: consensus and controversies
 12. Verbeterde cognitieve functie: Artikel: Transcranial Red and Near Infrared Light Transmitting Devices: A Review of the Evidence of Safety and Efficacy
 13. Neuroprotectieve effecten: Artikel: Red/Near-Infrared Light-Induced Protection against Retinal Damage in Animal Models of Parkinson’s Disease and Glaucoma: A Perspective on the Role of Energy Metabolism in Neuroprotection
 14. Veiligheid en comfort: Artikel: Safety of Light Emitting Diodes in Facial Phototherapy

Ga jij binnenkort trouwen?

Bij Pro Spray Tanning begrijpen we dat je op je trouwdag niets minder dan perfectie nastreeft. Daarom hebben we speciale Bruids Tan arrangementen samengesteld om ervoor te zorgen dat je huid straalt met een prachtige gloed op deze bijzondere dag.

Trouwen Afbeelding 2

Volg ons

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en acties via onze Instagram pagina.