Home » Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op
Hoe werkt een spray tan nu precies?
Met een speciaal apparaat wordt de spray tan lotion met DHA (gemaakt van een natuurlijk ingrediënt) verneveld op je huid. Je hebt direct een egaal bruine huid. Dit wordt gedaan door een daarvoor opgeleide, gespecialiseerde, professionele spraytan technician. Een behandeling zelf duurt maar zo’n 10-15 minuten. Maar omdat de spray tan technician tijd nodig heeft om alles te installeren, houden wij totaal 30 minuten aan.
Hoe lang blijft het zitten?
Het blijft 6 tot 10 dagen zitten. Afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en nabehandeling. De meeste klanten herhalen de behandeling na 14 – 21 dagen voor een langdurig bruin effect. De oude tan moet eerst wel helemaal weg gescrubt zijn! Je ziet direct resultaat. De lotion heeft wel enige tijd nodig om te kunnen ontwikkelen. De inwerktijd bedraagt zo’n 8 uur. In die tijd raden we je aan niet te douchen, zwemmen of intensief te sporten. Hierdoor geef je de spraytan lotion de tijd zich optimaal te ontwikkelen. Door je huid na te behandelen met het speciale huidverzorgingsproduct de Tanextender, zal je zo lang mogelijk kunnen genieten van je spraytan teint.
Is een Spray Tanning behandeling kankerverwekkend of schadelijk?
Nee! De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food en Drug Administration) Health Canada en de EU lidstaten. Sunless Tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse huidkankerorganisatie, de Amerikaanse Academie, de Amerikaanse Kankervereniging en de Amerikaanse medische vereniging.
Zijn er mensen die beter geen spraytan behandeling kunnen ondergaan?
Voor alle zekerheid word een spraytan behandeling niet toegepast op mensen met psoriasis, Tinea versicolor, heftige eczeem, snij- of schaafwondjes. Ook wordt een spraytan behandeling niet toegepast tijdens of vlak na een antibioticakuur, chemo kuur of op een recentelijk (afgelopen 4 weken) zonverbrande huid. Als je last hebt van vitiligo, dan wordt een spraytan juist aangeraden! Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts of specialist voordat je een spraytan behandeling boekt.
Wat als je zwanger bent?
Als je zwanger bent voeren we voor de zekerheid een spray tanning niet uit in de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Daarna raden we je aan om toestemming te vragen aan je verloskundige of arts. Dit is wel zo handig omdat het per vrouw kan verschillen. Er zijn geen nadelige gevolgen bekend over gebruik van spray tanning tijdens de zwangerschap. Wel weten we dat zonnebanken en zonnen in de zon, uitgesloten is tijdens de zwangerschap vanwege schadelijke UV-straling en oververhitting.