Close
Boek een reservering

Een professionele spraytan behandeling!

Maak een afspraak: 06 28406525

Voorbereiding & Verzorging

Voorbereiding

been

Net als iedere schoonheidsbehandeling, staat of valt het resultaat met een goede voorbereiding. Dit geldt uiteraard ook voor een Spray Tanning behandeling.

Voorbereiding die je moet doen voor de spray tan behandeling:

 • Gebruik in de dagen voor- en na een spray tan behandeling GEEN Dove, Nivea en Rituals producten!
 • Scrub 1 dag (12-24 uur) voor de behandeling de huid goed met een OLIEVRIJE scrub (deze is voor €9,95 verkrijgbaar in de salon). Scrub extra goed de droge plekken zoals, ellebogen, polsen, handen, knieën, enkels, voeten, hielen en vergeet niet tussen de tenen en vingers, oksels en je navel te scrubben. Gebruik daarna geen bodylotion, shampoo of andere smeersels. Dus voor het scrubben mag je nog scheren, haren wassen etc., maar na het scrubben moet je huid naturel blijven!
 • Scheren, waxen, harsen, bikinilijn kan tot ten minste 24 uur voorafgaand aan de behandeling. Dus niet op de dag zelf! Het kan zijn dat je huid daardoor te gevoelig is en je poriën te veel open staan. Gebruik een scherp scheermesje (zonder scheergelkussentjes) en gebruik geen oliehoudende producten.
 • Douche ( tot 2 uur ) voor de behandeling enkel en alleen met lauwwarm water. Gebruik geen zeep, shampoo, deodorant, parfum, make-up, bodylotion etc. op de dag van de tanning. Wij adviseren je om dit (douchen) ruim van te voren te doen, omdat de lotion beter hecht aan een lichtzure huid.
 • Tijdens de behandeling kunt u het beste een oude donkere bikini of enkel broekje/string dragen (pro spray tanning verkoopt ook wegwerpstrings). Indien gewenst kunt u (geld alleen voor vrouwen) ook zonder broekje/string een spray tan ondergaan.

Verzorging

Na de tanning (gedurende de 8-12 uur inwerktijd):

 • Draag donkere, loszittende kleding (geen bh en geen sokken) en slippers tijdens de eerste 8 uur na de behandeling. Lotions kunnen afgeven op je kleding. Dit kun je er gemakkelijk weer uitwassen. Echter de kans bestaat dat de lotion in nylon of leer kan trekken, dit is hieruit niet uitwasbaar.
 • De ontwikkelingsduur bij standaardbehandelingen is ten minste 8-12 uur, deze tijd is  nodig  voor de lotion om tot zijn volledige kleur te komen. Stel het douchen niet langer dan 12 uur uit.
 • Stel douchen, baden, zwemmen en sporten gedurende de inwerktijd even uit. Gebruik in deze tijd ook geen bodylotion, deodorant en andere smeersels of make-up. Lippenstift, mascara en oogpotlood mogen wel. Overmatige transpiratie, direct na de spray tannning wordt afgeraden.

Tip: Moet u tijdens de inwerktijd naar buiten en het regent; vergeet dan niet uw paraplu mee te nemen!

Na behandeling spray tanning (na de inwerktijd):

 • Tijdens de eerste douche kan er wat kleur van je lichaam afkomen, dit is niet meer dan de bronzer/overtollige lotion. Dit is normaal en heeft absoluut geen nadelige gevolgen voor de uiteindelijke kleur. Douche de eerste keer alleen af met water (geen washand/spons/douchegel/shampoo), met je handen wrijf je voorzichtig alle bronzer eraf.
 • Na het douchen of baden: dep je huid alleen voorzichtig droog. Het wrijvend afdrogen van je huid heeft een schurend effect. Hierdoor kan je bruine teint ongewenst eerder verdwijnen.
 • Gebruik tijdens en na de douche een goed hydraterende douchegel (zonder sodium laurel sulpate) en bodylotion (olie vrij, alcohol vrij, geen dove/nivea/rituals) om de kleur langer te behouden. Bij voorkeur de speciale Tan-Extender die je bij Pro Spray Tanning kunt aanschaffen.
 • Blijf je huid goed hydrateren (van binnen en buiten).

Note: Spray tanning is niet mogelijk bij klanten met heftige eczeem, heftige psoriasis, zonverbrandingen, tinea versicolor en (snij)wonden. Spray Tanning wordt afgeraden tijdens een antibiotica kuur en voor zwangere vrouwen in het eerste trimester.

Reserveer nu

Spray tan reserveringen of training reserveringen kunt u via whatsapp, via email of telefonisch maken! Voorkom teleurstelling reserveer op tijd! Sluiten