Close
Boek een reservering

Een professionele spraytan behandeling!

Maak een afspraak: 06 28406525

Voorbereiding & Verzorging

Voorbereiding

been

Net als iedere schoonheidsbehandeling, staat of valt het resultaat met een goede voorbereiding. Dit geldt uiteraard ook voor een Spray Tanning behandeling.

Voorbereiding die je moet doen voor de spray tan behandeling:

 • Scrub de huid 1 dag (24 uur) voor de behandeling met een niet oliehoudende scrub. Scrub extra goed de droge plekken zoals, ellebogen, polsen, knieën, enkels, hielen en vergeet niet tussen de tenen en vingers te scrubben en je navel. Gebruik daarna geen bodylotion of andere smeersels.
 • Scheren, waxen, harsen, bikinilijn kan tot ten minste 24 uur voorafgaand aan de behandeling. Dus niet op de dag zelf! Het kan zijn dat je huid daardoor te gevoelig wordt. Gebruik geen oliehoudende producten.
 • Douche ( tot 2 uur ) voor de behandeling enkel en alleen met warm water. Gebruik geen zeep, deodorant, parfum, make-up, bodylotion etc. op de dag van de tanning. Wij adviseren je om dit (douchen) ruim van te voren te doen, omdat de lotion beter hecht aan een lichtzure huid.
 • Tijdens de behandeling kunt u het beste een oude donkere bikini of enkel broekje/string dragen (pro spray tanning verkoopt ook wegwerpstrings). Indien gewenst kunt u (geld alleen voor vrouwen) ook zonder broekje/string een spray tan ondergaan.

Verzorging

Na de tanning (gedurende de 8-12 uur inwerktijd):

 • Draag donkere, loszittende kleding (geen bh en geen sokken) en slippers tijdens de eerste 8 uur na de behandeling. Lotions kunnen afgeven op je kleding. Dit kun je er gemakkelijk weer uitwassen. Echter de kans bestaat dat de lotion in nylon of leer kan trekken.
 • De ontwikkelingsduur bij standaardbehandelingen is ten minste 8-12 uur, deze tijd is  nodig  voor de lotion om tot zijn volledige kleur te komen.
 • Stel douchen, baden, zwemmen en sporten gedurende de inwerktijd even uit. Gebruik in deze tijd ook geen bodylotion, deodorant en andere smeersels of make-up. Lippenstift, mascara en oogpotlood mogen wel. Overmatige transpiratie, direct na de spray tannning wordt afgeraden

Tip: Moet u tijdens de inwerktijd naar buiten en het regent; vergeet dan niet uw paraplu mee te nemen!

Na behandeling spray tanning (na de inwerktijd):

 • Tijdens de eerste douche kan er wat kleur van je lichaam afkomen, dit is niet meer dan overtollige lotion. Dit is normaal en heeft absoluut geen nadelige gevolgen voor de uiteindelijke kleur.
 • Na het douchen of baden: dep je huid alleen voorzichtig droog. Het wrijvend afdrogen van je huid heeft een schurend effect. Hierdoor kan je bruine teint ongewenst eerder verdwijnen.
 • Gebruik tijdens en na de douche een goed hydraterende douchegel en bodylotion om de kleur langer te behouden. Bij voorkeur de speciale Tan-Extender die je bij Pro Spray Tanning kunt aanschaffen.
 • Blijf je huid goed hydrateren.

Note: Spray tanning is niet mogelijk bij klanten met eczeem, psoriasis en (snij)wonden. Spray Tanning wordt afgeraden tijdens een antibiotica kuur en voor zwangere vrouwen in het eerste trimester.

 

Reserveer nu

Vanaf 3 maart is de salon weer open! Reserveringen kunt u alleen via info@prospraytanning.nl of telefonisch maken! Sluiten