5.0
powered by Google
js_loader

Zonverbranding vs Spray Tan

Een ieder begrijpt dat een zonverbranding sowieso voorkomen moet worden. Bij elke zonverbranding veroorzaak je DNA schade en is dus de kans op huidkanker groter. Daarbij heb je ook meer kans op rimpels en huidvlekjes die op latere leeftijd pas zichtbaar worden. Alleen heeft een zonverbranding bij een spray tan hele vervelende gevolgen voor je spray tan. Ook al is die zonverbranding 4 weken geleden geweest!!

Na een zonverbranding gaat je huid in volle modus aan de slag om te herstellen. Dit herstel van je huid kan 4 tot 8 weken duren, naar gelang hoe ernstig je verbrandt bent. Als je huid dus nog aan het herstellen is, zal je spray tan er niet zo vlekkeloos uit komen te zien, zoals normaal wel het geval is. Doordat de huid een oneffen structuur heeft, zal een spray tan er vlekkerig of streperig uit komen te zien. Daarbij heeft de werkzame stof DHA, die in selftanners en spray tan vloeistoffen zit, van zichzelf een uitdrogend eigenschap. Je kunt je voorstellen dat als dit over een huid aangebracht wordt die al is uitgedroogd door zonverbranding, dit ervoor zal zorgen dat je de huid nog sneller vervelt. En niemand wil na een spray tan met een vervelde roze witte huid komen te zitten (zie foto hieronder) en duidelijk kleurverschil te zien vanwege de ongewenste ontstane tanning lines!

“Om weer een spray tan te kunnen zetten, moet je dus wachten, totdat je huid volledig hersteld is!”

Gevolgen van zonverbranding op je spray tan!

Voor aanstaande bruidjes is het dus extra belangrijk om in het voorjaar/zomer niet een zonverbranding op te lopen en/of tussen de proeftan en de uiteindelijke tan, want dit kan je spray tan ruineren. Ik adviseer de bruidjes dus ook vaak, om als ze toch de zon in gaan, rekening te houden met de top die ze dragen, dat deze in dezelfde vorm is als de jurk, zodat je geen ongewenste tanning lines krijgt. Daarbij is het dus extra belangrijk dat je huid om de 2 uur in te smeren met een hoge factor SPF (50). In de salon en in de webshop vind je Tan safe zonnebrandcrèmes!

De meest kwetsbaren plekken voor verbranding zijn:

  • Gezicht
  • haargrens en oren
  • Bovenkant borst
  • Nek en schouders
  • Scheenbenen
  • Bovenkant van je voeten

Is je huid toch verbrand, dan moet je extra lief zijn voor je huid! Dit doe je door je huid extra goed te hydrateren en moisturizende producten te gebruiken, zoals Aloe Vera of Hennep zaadolie die zit in de heerlijke extra hydraterende tan safe bodylotion van Hemp nation en door het drinken van 2 liter water per dag. Afhankelijk hoe ernstig je huid verbrand is, is het goed om bij een lichte verbranding de huid lichtjes de scrubben met een zeer milde scrubhandschoen of milde scrub en daarna weer goed te moisturizen.

Geef het ook op tijd door aan je spray tan technichian, als je toch zonverbrand bent, dan kunnen we kijken wat we nog kunnen inzetten om indien mogelijk de huid alsnog in de beste conditie te krijgen en eventueel extra tijd in te plannen bij je spray tan behandeling om de huid goed te preppen. Maar voorkomen is beter dan genezen!!!

Ga jij binnenkort trouwen?

Bij Pro Spray Tanning begrijpen we dat je op je trouwdag niets minder dan perfectie nastreeft. Daarom hebben we speciale Bruids Tan arrangementen samengesteld om ervoor te zorgen dat je huid straalt met een prachtige gloed op deze bijzondere dag.

Trouwen Afbeelding 2

Volg ons

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en acties via onze Instagram pagina.